Text Size
FacebookTwitterLinkedin

Werken aan Crisiscommunicatie

crisiscommunicatieEen werkconferentie crisiscommunicatie met de vragen: Wie gaat waarover? Hoe kom je in contact? En hoe stem je de boodschap af? Op 25 januari kwamen de spelers in dit veld op initiatief van de VNOG samen bij de GGD in Warnsveld om die vragen samen te beantwoorden. Collega’s van gemeenten, hulpdiensten, ziekenhuizen, nutsbedrijven, Openbaar Ministerie, Waterschap, Defensie en omgevingsdiensten deelden ervaringen en tips.

Na de opening door burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre, in haar rol van portefeuillehouder Crisisbeheersing, introduceerde voorzitter van het Platform Crisiscommunicatie Nicolette van Waart een aantal inspirerende sprekers uit ‘eigen huis’, en Iris van Deinse van het Rode Kruis met indringende verhalen over de dilemma’s van de woordvoering tijdens de orkaan op St. Maarten.
Daarna konden de deelnemers in drie verschillende work shops drie scenario’s uitwerken, waarbij zaken als afstemming, maar ook regie her en der stevige discussie opleverden. De uitkomsten van deze middag zullen worden meegenomen in de (nieuwe) visie op crisiscommunicatie.