FacebookTwitterLinkedin

Drukke dag voor de brandweer

2018 01 18 Stormschade 1300x225Vorige week raasde een storm over Nederland. Voor een groot deel van het land werd code rood ingesteld. Deze storm met harde windstoten van soms meer dan 100 km per uur heeft ook in onze regio veel schade veroorzaakt. Tussen 08.00 en 14.00 uur heeft de brandweer in onze regio 670 meldingen gekregen van omgevallen bomen, afgebroken takken, losliggende dakpannen, weggewaaide daken, wateroverlast door gescheurde waterleidingen en losgeraakte gevelbeplating.


Op alle 56 brandweerposten in onze regio werden medewerkers gekazerneerd. Dit hebben we gedaan om de spoedeisende (acute) gevallen met prioriteit te kunnen afhandelen. Brandweer, politie, ambulance en gemeenten werken samen om de inwoners van de regio zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook op de brandweerkazerne in Doetinchem hebben de medewerkers van de brandweer en de buitendienst van de gemeente de handen ineengeslagen om de gevolgen van de storm zo goed mogelijk te bestrijden.
De brandweer werd zelf ook getroffen door de storm. Twee brandweerwagens uit Ermelo en Oldebroek hebben forse schade opgelopen.