FacebookTwitterLinkedin

Landelijk inkoopseminar 1 februari

Inkoopseminar siteOp 1 februari a.s. organiseert het IFV het 4e landelijke inkoopseminar voor medewerkers van de veiligheidsregio's. Dit is een interessante dag voor de collega's die binnen de VNOG  met inkooptrajecten te maken heeft. 

Kwaliteit als rode draad
Kwaliteit is een rode draad in het dagelijks leven: voeding, zorg voor ouderen, onderwijs, leefomgeving, vuurwerk en ga zo maar door. Onze doelstelling hierbij is een zo hoog mogelijke kwaliteit waarbij het steeds gaat om de afweging tussen het gewenste niveau van de kwaliteit en de kosten die daarmee gepaard gaan. Heel vaak gaat het dus om inkopen. 

Maar wat betekent ‘kwaliteit’ in relatie tot inkopen? Is het een containerbegrip, een vaag begrip wat nou eenmaal genoemd moet worden? Of heeft een goede duiding van het begrip kwaliteit wel degelijk toegevoegde waarde? De rode draad van het 4e inkoopseminar van de vakgroep inkoop is kwaliteit. Hoe geef je handen en voeten aan het begrip kwaliteit in het inkoopproces, zodat het geen lege doos is maar toegevoegde waarde levert voor jouw organisatie?

Het seminar biedt weer een afwisselend programma met plenaire sessies en workshops. Door de variatie van de workshops is de bijeenkomst interessant voor inkopers, maar zeker ook voor facilitair managers, juristen, projectleiders, controllers, directeuren bedrijfsvoering en contractmanagers. Voor iedereen dus die op welke manier dan ook bij inkooptrajecten betrokken is. 

Programma
Een klein inkijkje:

  • Na de aftrap door John van der Zwan, voorzitter van de regiegroep FLIB, en Maarten Zijp, voorzitter van de vakgroep inkoop, verzorgt Suzanne Brackmann van Brackmann Aanbestedingsspecialist, de plenaire opening waar zij op praktisch-deskundige wijze ingaat op diverse aspecten van het inkoopschap, en de eisen die daar anno 2018 aangesteld worden, waar nodig met aandacht voor de juridische achtergrond.
  • Vervolgens zijn er verschillende workshops en presentaties over onderwerpen als: hoe dragen normen bij aan kwaliteit, hoe om te gaan met de prijs/kwaliteit verhouding, kun je de kwaliteit van koffie bepalen, aan welke kwaliteit moet e-Facturatie voldoen, en hoe beleef je kwaliteit?
  • De plenaire afsluiting wordt, na een introductie door IJle Stelstra, directeur portefeuille brandweer IFV, dit jaar verzorgd door Ronald Becker van Perstretto. Ronald legt verband tussen de kwaliteit van muziek en de kwaliteit van het inkoopproces; in beide gevallen willen alle partijen tot een kwalitatief hoogstaand slotakkoord komen.


Nieuwsgierig naar het volledige programma? Kijk dan op de website van het IFV

Aanmelden kan via Mijn.IFV Heb je geen IFV-account? Registreren kan in enkele stappen.