FacebookTwitterLinkedin

Vrijwilligersfestival Lochem

SWL FestivalStichting Welzijn Lochem (SWL) heeft zaterdag 11 november voor de 1e keer een Workshop festival voor vrijwilligers gehouden. Doel van dit festival was om vrijwilligers kennis te laten maken met andere vrijwilligers organisaties onder andere door middel van het volgen van workshops.

Vanuit de VNOG is er een workshop/voorlichting gegeven over Brandveilig Leven (BVL). De aanwezigen hebben uitleg en tips gekregen die ze tijdens hun werk als vrijwilliger kunnen toepassen. Daarnaast waren er twee stands; één voor TBO (Team Brand Onderzoek) waar de mensen uitleg kregen over verschillende brandoorzaken. En een stand over Brandveilig Leven in combinatie met werving. Hier konden de bezoekers informatie krijgen over het creëren van een veilige woonomgeving en had men de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een woningcheck. Deze stand is bemand door vier vrijwilligers (BVL- voorlichters) van brandweerpost Lochem die tevens iets over het werven van nieuwe brandweervrijwilligers konden vertellen.

Omdat de gemeente brandveiligheid bij ouderen een belangrijk onderwerp vindt heeft SWL contact gezocht met de afdeling Risicobeheersing en team Brandveilig Leven. Daar is niet alleen het bijwonen van het festival uit voort gekomen, maar is ook gekeken of er nog andere mogelijkheden zijn in het kader van voorlichting over brandveiligheid aan ouderen (zoals bijvoorbeeld een belevingswoning of Pop-Up Store).