FacebookTwitterLinkedin

Nieuws vanuit Inkoop

 

MCUOp het gebied van inkoop lopen aanbestedingen van kantoorartikelen tot aan brandweerauto’s. Over alle projecten iets vertellen zal niet lukken, maar vanaf heden gaan we op de website en in de Focus op Veilig regelmatig een aantal projecten uitlichten. Uiteraard zal er, indien nodig, uitgebreider met belanghebbenden worden gecommuniceerd over alle projecten.  

Nieuwe hulpverleningsvoertuigen

Volgend jaar gaat er een project starten voor de aanbesteding van nieuwe hulpverleningsvoertuigen. De voorbereidingen voor dit project zijn echter al in volle gang. Zo is er een werkgroep, met vertegenwoordigers uit elk incidentbestrijdingsgebied, gevormd die bezig is met de randvoorwaarden. De groep denkt na over wat voor soort voertuig er moet komen (moeten de voertuigen worden uitgerust met een manschappencabine, kraan of lier etc.), maar ook over welke gereedschappen straks op de nieuwe voertuigen moeten komen te liggen.

Uitrukkleding

De aanbesteding voor nieuwe uitrukkleding (bluskleding) is gepubliceerd. Voor de beoordelingssessie van de pakken wordt de hulp ingeroepen van de repressieve collega’s. Zij kunnen immers het beste de diverse pakken beoordelen. Deze vraag is inmiddels via incidentbestrijding uitgezet.

Mobiele Commando Units (MCU’s)

Het inkooptraject van de MCU’s is al zover, dat de opdracht is gegund. Het bedrijf Contour Advanced Systems uit Varsseveld gaat de twee voertuigen bouwen en leveren. Het wordt een vaste opbouw op een Daf chassis. Medio december zullen beide voertuigen operationeel zijn.