FacebookTwitterLinkedin

Belevingswoning Varsseveld geopend

Opening woningOp vrijdag, 21 april heeft Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek de belevingswoning in Varsseveld officieel geopend. 

Deze belevingswoning is tot stand gekomen op initiatief van De Lichtenvoorde, in nauwe samenwerking met Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland. De Lichtenvoorde is een zorginstelling voor mensen met een beperking en richt zich op jeugd- en jongerenzorg, volwassenzorg, ouderenzorg en werk en vrije tijd in Oost-Gelderland. Het gezamenlijke doel van de woning is de bewustwording van brandgevaar in woningen en zorglocaties te vergroten. In de belevingswoning kan op een interactieve manier worden ervaren wat de brandgevaren in de dagelijkse praktijk kunnen zijn. De doelgroepen zijn de cliënten, hun verwanten en medewerkers van De Lichtenvoorde. Daarnaast stelt de Lichtenvoorde de woning vanuit maatschappelijke doeleinden beschikbaar voor de inwoners van Varsseveld en bijvoorbeeld als scholingsinstrument voor het onderwijs.

Brandveilig Leven

Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland had eerder een belevingswoning in Didam. Ook de woning in Varsseveld zal worden gebruikt in het kader van ‘Brandveilig Leven’ om de brandveiligheid en het risicobewustzijn bij burgers te vergroten. In de woning brengt de brandweer huis- tuin- en keukenrisico’s in de woonomgeving in beeld. Tijdens een bezoek aan de woning komt men verschillende situaties tegen die met brandveiligheid te maken hebben. Met de opgedane kennis kan hij/zij dan thuis brandgevaarlijke situaties herkennen en voorkomen.

Meer informatie

Inwoners van Varsseveld die de belevingswoning ook graag een keer willen bezoeken of andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marcel Boekholt, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland, via telefoonnummer 055-5483636 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.