FacebookTwitterLinkedin

Wedstrijdploeg Zutphen 3e

 DSC0082 dixi vnog site 300Bij de 112 wedstrijd, op zaterdag 4 maart in Ens is de wedstrijdploeg van Zutphen 3e geworden en daarmee door naar de volgende ronde.

De deelnemende ploegen moesten hun inzet doen aan de hand van een pittig scenario. De brandweerploeg is gealarmeerd voor een ongeval met beknelling ter hoogte van de Waterkant 11B in Ens. Ter plaatse vinden ze een auto bekneld onder een kilverbak van een trekker. Ook zijn er bandensporen te vinden in het gras bij de waterkant richting het water. Even verderop ligt een DIXI om, waaruit geschreeuw komt van iemand in de problemen. De chauffeur van de trekker zakt in elkaar en moet worden gereanimeerd. In de auto zit een slachtoffer bekneld. Dit slachtoffer is alleen via de achterkant van de auto bereikbaar en moet ook via de achterkant uit de auto worden gehaald. In het water ligt een auto met daarin een slachtoffer in shock. Dit slachtoffer moet door een grijpredding uit het water gered worden. Met het slachtoffer in de DIXI is niets aan de hand, behalve dat die erg geschrokken is.

Voor de ploeg is de eerste stap een goede verkenning uit te voeren zodat ze direct aan de hand van het scenario prioriteiten moeten kunnen stellen. De prioriteitsvolgorde om de 4 slachtoffers te redden is: als eerste de chauffeur van de trekker reanimeren, vervolgens het slachtoffer uit de auto te water redden, dan het beknelde slachtoffer uit de auto die onder de kilverbak van de trekker bekneld zit redden. De laatste prioriteit is het redden van het slachtoffer uit de DIXI.

De wedstrijdploeg uit Zutphen heeft het er met een derde plek goed vanaf gebracht. Hopelijk zijn ze net zo succesvol tijdens de volgende wedstrijd op 20 mei in Elburg.