FacebookTwitterLinkedin

Derde pitch BVL van student Saxion

Kay KiffenIn 2015 zijn wij de samenwerking aangegaan met Saxion. Studenten denken mee om op een innovatieve manier Brandveilig Leven thema’s onder de aandacht te brengen.

Twee studenten waren al eerder aan de beurt. Zo was er een idee voor een kaartspel voor ouders met jonge kinderen. Hierbij werd ingespeeld op de tendens meer ‘echte’ spelletjes met het gezin te spelen in plaats van individueel op de tablet of met de playstation. De andere pitch bestond uit een Facebookpagina op basis van oudhollandse brandweertegeltjes.
De humorvolle Facebookpagina richt zicht op nuchtere Tukkers, maar is ook voor andere doelgroepen op te zetten. Gisteren was de beurt aan Kay Kiffen. Hij presenteerde zijn plannen aan VNOG-medewerkers van verschillende afdelingen in de brandweerkazerne in Zutphen.

Voor senioren en hun omgeving bedacht hij een campagne waarmee aan de ene kant de senioren rechtstreeks worden benaderd en aan de andere kant een appèl wordt gedaan aan de kleinkinderen van de senioren. 

Kay toonde een opzet van een doelgroepgerichte folder, waarbij de lettergrootte is aangepast en de opmaak eenvoudig en daardoor duidelijk is gehouden. Voor de verspreiding onder niet thuiswonende senioren kan de medewerking van thuiszorgorganisaties worden gezocht.
Voor thuiswonende senioren stelde Kay voor om berichten op Facebook te plaatsen met één heldere vraag en een duidelijke, bijpassende foto. Bijvoorbeeld ‘Hoe werkt een brandmelder?’ of ‘Hoe ontstaat brand?’. Als je het bericht aanklikt, ga je naar een webpagina met meer informatie en waar de folder ook digitaal is te vinden. Tot slot had Kay voor studenten een specifieke aanpak voor ogen, waarbij je op Facebook met een pakkende foto (overvolle studentenkamer) en een korte prikkelende introductietekst (‘Ook te moe om op te ruimen na een feestje?’of ‘Hoe houd je contact met je opa of oma in tentamentijd?’) wordt verleid door te klikken en uiteindelijk bij informatie over brandpreventie komt. De studenten worden aangesproken op hun verantwoordelijkheidsgevoel voor de veiligheid van hun opa of oma.

De aanwezigen zagen wel wat in het plan die Kay presenteerde. Net als de voorstellen van de andere studenten gaat een aantal collega’s die betrokken zijn bij het proces Brandveilig Leven de komende periode bekijken hoe we de plannen ten uitvoer kunnen brengen.