FacebookTwitterLinkedin

Belevingswoning sluit haar deuren

Foto belevingswoning voor siteNa bijna anderhalf jaar burgers voorlichten over brandveiligheid in de woonomgeving stopt de belevingswoning van Brandweer Achterhoek West aan Heulakkerstraat 4 in Didam. In de woning werden huis-, tuin- en keukenrisico’s in de woonomgeving in beeld gebracht. Tijdens het bezoeken van de woning komt de bezoeker verschillende situaties, die met brandveiligheid te maken hebben, tegen. Met deze opgedane kennis kan hij/zij dan vervolgens thuis brandgevaarlijke situaties herkennen en voorkomen. 

Projectleider Brian Sudmeijer van Brandweer Achterhoek West kijkt terug op een succesvol project: “De periode dat we op deze locatie zaten hebben we veel mensen kunnen bereiken. Veel groepen zoals scholen, verenigingen, politie, gemeenten, gastoudergezinnen, zorginstanties kwamen de belevingswoning bezoeken om zelf te beleven en bewust te worden van de gevaren in de eigen woonomgeving. We hebben alleen maar goede en positieve berichten gehoord over de opzet van de woning. Dit kwam mede door de enthousiaste vrijwilligers die mee hielpen. Deze vrijwilligers krijgen van mij een dikke pluim”.

Een woord van dank gaat ook uit naar woningcorporatie Plavei uit Didam, die gedurende deze periode de woning aan de brandweer beschikbaar heeft gesteld. De woning zal door Plavei worden opgeknapt en op de woningmarkt beschikbaar komen.

Toch nog een kijkje nemen? Tot 28 november a.s. kun je de woning bezoeken.
Hiervoor kun je contact opnemen met Brandweer Achterhoek West op telefoonnummer 055 548 3636.