Ambassadeurs gezocht voor Digitale Werkplek 2020

ambassadeurEen belangrijk onderdeel van de Digitale Werkplek 2020 is het platform Mijn VNOG (de huidige Citrix omgeving), Teams en OneDrive (beheren en delen van documenten). Alle beroepscollega’s en postcommandanten krijgen vanaf het tweede kwartaal jaar de beschikking over deze nieuwe werkplek. Vanaf het tweede kwartaal gaan de afdelingen over naar de nieuwe omgeving. Voor de overgang per afdeling is gekozen omdat het overzetten van de VNOG in een keer een te grote stap zou zijn. Ook in andere regio’s die met OneDrive en Teams werken is voor deze werkwijze gekozen. De volgorde van de afdelingen die overgaan wordt bepaald in overleg met de teamleiders.


Maar voor het zover is moet er nog heel veel gebeuren. De afdeling Crisisbeheersing is gekozen als afdeling die als pilot al is overgegaan naar Teams en OneDrive. De collega’s maken voor veel projecten en werkzaamheden al gebruik van de voordelen en mogelijkheden van de nieuwe omgeving. Door deze pilot kunnen we problemen waar we tegenaan lopen zoveel mogelijk in een vroegtijdig stadium oplossen. 

Ambassadeurs
De komst van de Digitale Werkplek 2020 is een ingrijpende gebeurtenis, daar zijn we ons van bewust. Waar je tot nu toe bijvoorbeeld gewend was om documenten op de G- of F-schijf op te slaan, moet dit in de toekomst gebeuren in OneDrive en/of Teams. Een ander belangrijk onderdeel is het thuiswerken. Om dit alles goed bij de collega’s over te brengen gaan we ambassadeurs inzetten die de collega’s van die afdeling klaar gaan maken voor deze overgang. Dus: heb je passie en affiniteit met dit onderwerp en wil je helpen het maximale eruit te halen? Meld je dan zeker aan als ambassadeur! Je hoeft zeker geen expert te zijn in dit onderwerp, wij nemen je stap voor stap mee in de nieuwe Digitale Werkplek 2020.

Wil jij vooraf meegenomen worden over de nieuwe werkomgeving en wil je jouw collega’s meenemen bij deze overgang? Geef dit dan door aan je teamleider, én geef het vervolgens door aan Jurrian te Loo, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mochten we niet genoeg aanmeldingen krijgen dan gaan we in overleg met de teamleiders op zoek naar collega’s die in hun eigen team of afdeling als voortrekker worden meegenomen bij de uitrol van Mijn VNOG, OneDrive en Teams. Voor de groep ambassadeurs wordt dan een bijeenkomst van een dagdeel georganiseerd waarbij zij worden bijgepraat over alle ins and outs van de nieuwe werkomgeving.

Ga hier naar de projectpagina Digitale Werkplek 2020