Werkplek 365

VNOG gaat over naar 'Werkplek 365'

Werkplek Final OMTREKEind dit jaar krijgt iedereen met een VNOG-account een nieuwe digitale werkplek: ‘Werkplek 365’. Onderdeel van deze digitale werkplek zijn Microsoft Teams en OneDrive. Het voordeel is dat je dan altijd en overal toegang tot je werkplek hebt op alle (mobiele) apparaten.

Wat gaat er gebeuren?
We nemen afscheid van Citrix, F-schijf en G-schijf en gaan werken met Microsoft 365, SharePoint en OneDrive. Ook gaan we gebruik maken van Microsoft Teams. De aankomende maanden krijg je meer informatie hierover.

Lees meer...

Ambassadeur Rudy Klompenhouwer

“Ik heb weinig computer vaardigheden,” vertelt Rudy. “In het dagelijks leven ben ik veel onderweg en zit niet veel achter een computer. Ik ben technisch medewerker M&L. Juist omdat ik niet veel met computers heb, ben ik als ambassadeur gevraagd. Dat was toch wel de eerste keer dat ik een compliment kreeg omdat ik ergens weinig verstand van heb!”

 Rudy is ruim 25 jaar vrijwilliger geweest bij post Varsseveld. Sinds 2009 werkt hij bij de VNOG. 

Lees meer...

Werkplek 365: makkelijker online samenwerken met externen

Tinet aangepastWij werken straks allemaal met Werkplek 365. De collega’s van Crisisbeheersing hebben Microsoft Teams en Office 365 al sinds eind 2019. Zij draaien mee in een pilot. Tinet Reddingius van Crisisbeheersing: “Wij werken veel samen met externe partners, zoals gemeenten en waterschappen. Zij hebben geen toegang tot onze Citrix-omgeving. Via Microsoft Teams kunnen we wel online samenwerken.”

Tinet Reddingius, coördinator multi processen bij Crisisbeheersing, werkt sinds 1999 bij de VNOG. Zij ervaart voordelen aan de nieuwe manier van werken, maar moet op sommige punten ook wennen. “Het klinkt misschien gek, maar ik had echt tijd nodig om te wennen aan de andere vormgeving van Outlook. Het was wat onrustiger voor mijn gevoel en daardoor minder overzichtelijk.”

Lees meer...

Ambassadeur Paul Lendering

Paul is al vanaf 1986 brandweervrijwilliger en nu is hij postcommandant van de post Wehl. Daarnaast verzorgt hij met veel plezier ook kazerne- en bluskleding in de hele regio. “Werkplek 365 levert straks een veilige en makkelijke werkomgeving op de computer op”, vertelt Paul.

“Ik kijk graag in het project mee vanuit het perspectief van een vrijwilliger. “ Werkplek 365 is straks toegankelijk voor iedereen met een VNOG-account. Dus niet direct voor alle vrijwilligers.

Lees meer...

Meer info over Mijn VNOG?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen, neem dan contact op met de collega die namens jouw afdeling in de klankbordgroep zit voor Mijn VNOG. Je kunt eventueel ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aanpassingen online werkomgeving: wat moet ik zelf doen?

ms authenticator appDe aankomende maanden verandert jouw online werkomgeving. We gaan straks over op nieuwe systemen. Je hebt dan bijvoorbeeld Microsoft Teams en Onedrive.  Om goed gebruik te maken van alle nieuwe systemen, moet je nu wat doen. Dit geldt voor iedereen met een VNOG-account.

Vanaf vrijdag 3 juli tot en met dinsdag 7 juli verricht ICT enkele aanpassingen. Je krijgt hierover een mail met instructie wat je vervolgens zelf moet doen. Hieronder lees je daar vast meer over.

Lees meer...

Even voorstellen: ambassadeur Laura van Wijk

Laura van Wijk is ambassadeur voor het Werkplek 365. Het project zorgt ervoor dat je straks op al je (mobiele) apparaten toegang hebt tot je digitale werkplek. Een aantal VNOG-collega’s is als ambassadeur aan Werkplek 365 verbonden. Wat houdt dat precies in?

“Als ambassadeur voor Werkplek 365 ben ik aanspreekpunt voor de collega’s met vragen. Maar ik heb nog een rol,” vertelt Laura. “In het project Werkplek 365 zelf verzorg ik ook de ondersteuning en onderhoud ik contacten met gebouwverantwoordelijken en teamleiders.”

Lees meer...

Voor alle beroepsmedewerkers Mijn VNOG

Cloud workspace downloadOveral toegang tot je persoonlijke en afdelingsdocumenten, automatisch inloggen op zoveel mogelijk applicaties en efficiënter werken door documenten te delen in plaats van te mailen. Zomaar enkele voordelen van de nieuwe digitale werkplek die alle beroepscollega’s krijgen. Met de nieuwe digitale werkplek nemen we afscheid van Citrix. Een flinke verandering dus! De komende tijd nemen we je stapsgewijs mee in deze verandering.
De VNOG heeft enige tijd geleden het zogenaamde ‘Organisatieplan VNOG Risicogericht’ opgesteld. Voor de realisatie van het derde hoofddoel, ‘VNOG is een informatiegestuurdeorganisatie’, is een aantal thema’s en een aantal projecten gedefinieerd. Tijdens de medewerkersbijeenkomsten haalde onze directeur Diemer Kransen dit ook nog eens aan: het delen van informatie is komende jaren een van de speerpunten.

Lees meer...