Text Size

Iedereen in beeld

Iedereen in beeld, samen flexibel en veilig werken

Filmpje af te spelen via Google Chrome, de telefoon of tablet, via You Tube

Stand van zaken juli 2018
Stand van zaken mei 2018

De voorbereidingen voor één VNOG-netwerk, Skype voor Bedrijven en nieuwe 088-telefoonnummers voor alle vaste nummers zijn in volle gang. Onder de projecttitel Iedereen in beeld! proberen we dit jaar alle veranderingen in goede banen te leiden.  

@ToonWorkz


We willen dat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie vanuit hetzelfde (draadloze) netwerk en dat iedereen met de juiste middelen kan werken. Decentrale oplossingen worden gecentraliseerd, zodat het beheer en ondersteuning beter geregeld is en we de kwaliteit en de veiligheid van de systemen kunnen garanderen. Op deze pagina's lees je meer over alle onderdelen van het project.

ICT-Infra werkzaamheden op locatie

Patchkast Infra300xVanuit het project Iedereen in beeld zijn we bezig met allerlei aanpassingen aan de ICT-infrastructuur (leidingwerk, kabels en apparatuur) van alle locaties, waaronder de posten.

Het doel is:

  • (draadloze) Internetverbinding voor alle locaties
  • Verbinding met het VNOG-netwerk, zodat iedereen vanuit welke locatie dan ook toegang heeft tot dezelfde informatie van de VNOG.
  • Aansluiting op de nieuwe (centrale) telefonieomgeving Skype voor Bedrijven (en tegelijkertijd vervanging van alle vaste telefoonnummers door 088-telefoonnummers).

 

 

Informatie over hardware

Pro Desk 400 SFF 1Op alle locaties en voor heel veel medewerkers is er nieuwe werkapparatuur, zoals vaste computer opstellingen, laptops, iPads en nieuwe programma's om mee te werken. Een groot deel van de werkplekapparatuur wordt vervangen, zodat alle medewerkers beschikken over up to date apparatuur. Zo goed als iedereen op de werklocaties heeft inmiddels nieuwe hardware ontvangen (op basis van gebruikersprofiel) en overal zijn beeldschermen geplaatst. De posten volgen in en na de zomer. 

Gebruikersprofielen

Foto: vaste opstelling Pro Desk 400 SFF      

 Telefonie (vast en mobiel)

Banner 088Verandering telefonie
Omdat het contract met de vorige provider (Vodafone) was verlopen, hebben we een contract gesloten met een nieuwe provider KPN voor zowel mobiele als vaste telefonie (ondertekening vond plaats op 31 januari 2018). De overstap van telefonieprovider maakt voor ons een aantal dingen mogelijk. Zo is het contract financieel gunstiger, het beheer eenvoudiger en kunnen we profiteren van een nieuwe telefonieomgeving (Skype voor Bedrijven) waarmee we veel meer mogelijkheden hebben dan binnen de huidige telefonieomgeving Avaya (over Skype voor Bedrijven volgt later meer informatie). Met een nieuw 088-nummer vervallen de regionale netnummers. Na de zomer ontvang je een oproep om je sim-kaart te komen wisselen. Daarna worden alle 06-nummers overgezet van Vodafone naar KPN (porteren). Tot slot worden alle vaste telefoonnummers van de VNOG vervangen door 088-nummers. Heb je een mobiel, dan ben je zowel op je 06 als op een 088-nummer bereikbaar. In combinatie met Skype voor Bedrijven kun je je eigen bereikbaarheid goed regelen, bijvoorbeeld door je 088-nummer bij afwezigheid door te schakelen naar een collega. Meer informatie over de portering en het wisselen van je simkaart vind je op deze pagina.

Lees meer...

Skype voor bedrijven

S4B 3

Met het nieuwe communicatieplatform Skype voor Bedrijven (Microsoft) kun je snel zien of een collega beschikbaar is (voor overleg) of niet. Ook kun je beeldbellen en (beveiligd) chatten. Dat is vaak veel sneller dan heen en weer mailen en je voorkomt een overvolle mailbox. Ook kun je vergaderen op afstand met geluid of beeld en kun je samen in documenten werken, door bijvoorbeeld je bureaublad of een document te delen. Hiermee kun je flexibel en veilig samen werken vanuit alle locaties van de VNOG. Dat kan je een hoop (reist)tijd schelen! In een proeftuin worden alle functionaliteiten getest door verschillende gebruikersgroepen. Daarna vindt de uitrol voor iedereen plaats. Waarschijnlijk zal dit eind van de zomer/begin najaar van 2018 zijn.

 

2018-04-05  Workshop Skype voor bedrijven klik hier

 

Publicaties Project ICT & Infra

 

Iedereen in beeld

 Publicaties van het project ICT en Infra 
Iedereen in beeld, samen flexibel en veilig werken

Hieronder:
* Laatste Nieuws
* BasisPost artikelen 
* Email artikelen
* Focus op Veilig

 

Lees meer...