Achtergrond

Talks 2013 09VNOG-talks! is ontstaan vanuit het idee dat iedereen een verhaal heeft en we die mensen een podium bieden om dat verhaal met anderen te delen.

VNOG-talks! wil een avond zijn waar ‘men’ het achteraf over heeft en waar je de volgende keer (weer) bij wilt zijn, omdat je als luisteraar geraakt en geïnspireerd bent. De korte verhalen van max. 15 minuten komen het best tot hun recht op een locatie met een ambiance die past bij ‘verhalen vertellen’. De Talks! is georganiseerd met de kracht van eigen mensen en besteedt pas uit waar het noodzakelijk is. Sprekers worden niet betaald.

De kunst van het verrassen, het vinden van de mooiste verhalen en de juiste timing van VNOG-talks! zijn erg belangrijk. De talks! is daarom geen jaarlijks fenomeen, maar komt op onverwachte momenten. Dit keer in het voorjaar van 2015. Zeven verhalen, van collega’s en ook uit de ‘burgermaatschappij’, vormen weer de basis voor een onvergetelijke avond.

Editie 2013 - Free your mind

De verhalen van vorige keer kan je hier vinden. Dan zie je bijvoorbeeld hoe Chris Spekschoor zichzelf bekeek in zijn functie van advocaat door de ogen van zijn collega-brandweervrijwilligers. Margreet Zoer met haar verhaal de periode sinds ‘Koninginnedag 2009’ afsloot. Jelle Nijdam na zijn roemrijke wielercarrière, eindelijk zijn lang gekoesterde wens vervullen: bij de brandweer gaan! Yvonne te Braake laat iedereen alsnog, 35 jaar na dato, op het puntje van de stoel zitten met haar verhaal over de gijzeling die ze als ambulanceverpleegkundige doormaakte in een huisartsenpraktijk.

Thomas van Dijk blikte terug op zijn tijd in Uruzgan, waarnaar hij door Defensie was uitgezonden. Wouter Diks vertelt over de redding van een vrouw uit het water. Hoewel hij brandweervrijwilliger is, was dit een actie als ‘burger’. Alle verhalen werden op vakkundige, maar vooral warme manier aan elkaar verbonden door moderator Arnold Gerritsen, burgemeester van Zutphen.