Filmpjes

Hier tref je filmpjes aan die gemaakt zijn op de VNOG-talks! Opgenomen op 30 oktober 2013 in Het Koelhuis in Zutphen.


Yvonne te Braake liet iedereen alsnog, 35 jaar na dato, op het puntje van de stoel zitten met haar verhaal over de gijzeling die ze als ambulanceverpleegkundige doormaakte in een huisartsenpraktijk.

 

Thomas van Dijk blikte terug op zijn tijd in Uruzgan, waarnaar hij door Defensie was uitgezonden. Hoe verwerkt hij de – soms vreselijke - ervaringen en wat neem je ervan mee naar je dagelijks werk en leven, weer terug in Nederland?

Chris Spekschoor bekeek zichzelf in zijn functie van advocaat door de ogen van zijn collega-brandweervrijwilligers. Maar ook andersom! Het blijken twee werelden die elkaar wel degelijk kunnen versterken.

Jeroen van Opstal zette in zijn verhaal de toon. Waarheid en verhaal: welke van de twee is het ‘mooist’? De conclusie: de waarheid, maar alleen als ze de jas van het verhaal draagt.

Jelle Nijdam kon na zijn roemrijke wielercarrière, eindelijk zijn lang gekoesterde wens vervullen: bij de brandweer gaan! Hij vertelde over de lange weg die hem uiteindelijk in Doetinchem deed belanden.

Wouter Diks vertelde over de redding van een vrouw uit het water. Hoewel hij brandweervrijwilliger is, was dit een actie als ‘burger’.